A hallás támogatása adóvevővel

Ezekben a helyzetekben lehet adó-vevővel élesebb a hallás!

A hallókészülékek létezéséről szinte minden nagyothalló tud már, de az azokat kiegészítő kommunikációs eszközök már kevésbé ismertek. Pedig ezek az eszközök jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a hétköznapokban könnyebbé váljon a hallás és a kommunikáció. Ilyen az adó-vevő is!

Az adó-vevő egy nagyon hasznos kis eszköz, ami olyan helyzetekben lehet praktikus, amikor a hallókészülékkel már nem elég erős, nem elég tiszta a beszéd hangja ahhoz, hogy értsük. Mikor fordulhat ez elő?

  • Ha túl erős és tartós a háttérzaj;
  • ha nagyon támaszkodunk a szájról olvasásra és nem látunk rá a beszélő szájára;
  • ha túl messze van a beszélő személy,
  • ha túl sokan beszélnek egyszerre.

Nem nehéz rájönni, hogy ilyen helyzetbe naponta többször is kerülhetünk, ezek a körülmények ugyanis életünk gyakori velejárói.

Miért baj ez?

Azért, mert ha nem halljuk elég jól a beszédet, az extra energiát igényel tőlünk. Az agyunk kétségbeesetten próbál kompenzálni és igyekszik a környezetünkben fellelhető összes részletből kikövetkeztetni, hogy mi hangozhatott el. Kemény logikai munkát jelent ez, aminek fizikai következményei vannak:

  • dekoncentráltabbá válunk;
  • megnő az alvásigényünk;
  • hamarabb elfáradunk;
  • több hibát követünk el,
  • demotiválttá válunk.

Hogyan segít ebben az adó-vevő?

ConnectClip

Az adó-vevő képes arra, hogy felerősítse azt a beszédhangot, ami számunkra fontos. Egy eszközt kell elképzelni, amit a megfelelő pontra helyezve tisztán, háttérzaj nélkül, felerősítve közvetíti a számunkra fontos hangot a hallókészülékünkbe.

Ne legyünk szkeptikusok!

Tudjuk, hogy a régi technológiák hangzása nem volt kellemes, a mikrofonhang és a recsegés sokakat elriasztott az adó-vevő használatától, ám a mai modern változatok már nyomokban sem emlékeztetnek a régi darabokra. A hangzás sokkal természetesebb, sőt alakítható is, hogy az elvárásainknak megfeleljen.

Az algoritmusoknak köszönhetően pedig képes különféle helyzetekhez alkalmazkodni, és a számunkra akkor legkedvezőbb megoldást biztosítani.

De nézzük csak, milyen helyzetben jöhet jól egy adó-vevő, és hogyan segít a gyakorlatban!

Konferencián és oktatásban

A konferenciák, továbbképzések az egyes foglalkozási szektorokban elkerülhetetlenek. Ezek olyan események, ahol további tudásra tehetünk szert, ám ha csak nehézkesen jutunk hozzá, az a kedvünket szegheti. Adó-vevővel azonban a tanulás is könnyebbé válik, mindössze az előadó asztalára kell tennünk az adó-vevőt, vagy megkérhetjük arra is, hogy csíptesse a ruhájára, az arca közelébe.

Nem mellesleg a szünetekben is a hasznunkra lehet, amikor zajos környezetben próbálunk kapcsolatot építeni.

Meetingeken

Nem kis kihívás követni a tárgyalások menetét sem, ha nem vagyunk a hallás teljes birtokában.  Nehéz úgy érvényesíteni az érdekeinket, elmondani a véleményünket, hogy bizonytalanok vagyunk abban, jól értettük-e, miről folyik éppen a szó. Különösen azért, mert egy megbeszélés során gyakran vágnak a jelenlévők egymás szavába.

Az adó-vevő ebben is segít. Az asztalra helyezve több irányból képes venni a jeleket, így mindig azt a hangot erősíti fel számunkra, ami éppen nekünk fontos.

Baráti találkozókon

Nem sokban különbözik egy meetingtől egy családi összejövetel, egy baráti találkozó vagy osztálytalálkozó sem.  Bár míg a meetingek általában csendesebb, zárt térben, tárgyalókban zajlanak, a találkozókra zajos környezetben, például étteremben kerítenek sort. A háttérzaj alaposan megnehezíti a beszéd megértését, még akkor is, ha egyébként halljuk a barátaink hangját.

Az adó-vevő képes arra, hogy a háttérzajt is minimalizálja, miközben a beszédhangot felerősíti. Így sokkal könnyedebben vehetünk részt a beszélgetésben.

Ügyintézésnél

A hivatalos ügyintézés még jól halló embertársainknak is kihívást jelent a nyelvezet és az ismeretlen terep miatt. Még több stresszel jár, ha még a hallásunkban sem bízhatunk száz százalékosan.

Az adó-vevő ezt a terhet is le tudja venni a vállunkról, hogy ne a kommunikációra kelljen koncentrálnunk, hanem az ügyintézésre.

Vezetés közben

Vezetés közben jó az adó-vevő

Sokaknak okoz problémát, hogy miközben az utat figyeli, nem tud eléggé koncentrálni az utastársai mondandójára. Erre tökéletes egy adó-vevő, amit elég az utastársunk ruhájának nyakrészére csíptetni, és máris tisztán fogjuk hallani őt az út alatt! Így sokkal biztonságosabban róhatjuk a kilométereket a sztrádán!

Szeretne többet tudni a vezeték nélküli kiegészítőkről?
Ide kattintva megteheti!

Jöjjön el hozzánk, és próbálja ki helyben, mekkora segítséget jelent Önnek egy adó-vevő! Tegye könnyebbé a kommunikációt mindössze egy egészen apró eszközzel!

Bátran keressen fel bennünket, nálunk beszerezheti az utazáshoz szükséges eszközöket, és ingyenesen ellenőrizzük a hallását is!

Mi segítünk Önnek!

Keresse fel bátran valamelyik Audiopontunkat, vegyen részt egy teljes körű, gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ami után közösen kiválasztjuk az Ön számára legideálisabb hallókészülék technológiát, legyen az akár egy diszkrét hallójárati hallókészülék. Nálunk helyben kipróbálhatja a legmodernebb kommunikációs segédeszközöket is, amelyek segítenek jobban hallani a hallókészülékkel! Szerezze vissza velük a régi magabiztosságát!

A képek forrása: Unsplash, Oticon

Szólj hozzá