A hallássérültek is legyenek aktív résztvevői az esküvőnek!

Élvezhető az esküvő a hallássérültek számára? Lehetséges!

Egy esküvő mindenkinek maradandó élmény. A házasodó feleknek azért, mert jó esetben örökre összekötik életüket, a vendégeknek pedig azért, mert részesei lehetnek ennek a meghitt, intim pillanatnak. Ám ezt az atmoszférát csak akkor élhetjük át igazán, ha mindent hallunk, ami elhangzik. A hallássérültek számára ez problémát okozhat, ám tippjeinkkel ők is megélhetik e pillanatok varázsát!

Vezeték nélküli technológiával minden lehetséges!

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a hallókészülék választása előtt már előre gondoljunk arra, milyen más kommunikációs eszközzel tudjuk kiegészíteni azt!

Melegen ajánljuk azokat a hallókészülék típusokat is, amelyek rendelkeznek beépített Bluetooth kapcsolattal, mert így vezeték nélkül tudunk majd kapcsolódni a telefonunkhoz, laptopunkhoz, tévénkhez és más, hallókészüléket kiegészítő kommunikációs segédeszközökhöz – például adó-vevőhöz is.

Ezzel a megoldással egy olyan hallásélményhez juthatunk, amely jelentősen megkönnyíti nemcsak a telefonálást, a zenehallgatást és a médiatartalmak fogyasztását, hanem a társas helyzetek megélését is!

Így ugyanis a beszéd és a hang közvetlenül a hallókészülékünkbe érkezik, és egy sokkal tisztább, érthetőbb hangot hallhatunk, mindenféle háttérzaj nélkül!

Ez nagy hasznunkra lehet egy tárgyaláson, baráti találkozón vagy egyetemi előadáson, munkahelyi továbbképzésen. De akár az esküvőn is sokat segíthet abban, hogy a hallássérültek valóban intenzíven megélhessék minden mozzanatát!

,,Elfogadod-e társadul…?”

A hallássérültek számára nagy kihívást tud jelenteni minden olyan nyilvános szereplés, ahol megadott időben, megfelelő módon kell reagálni. Ilyenkor nagy stresszt jelenthet, hogy meghallja-e a lényeges kérdést, jól hallotta-e, és jól válaszol-e majd.

A házasságkötés megerősítése pontosan ilyen helyzet, és nagy könnyebbséget jelenthet egy adó-vevő. Ha a szertartás vezetőjének adjuk a mikrofont, az elhangzott szöveget tisztán hallhatjuk majd, így minimalizálni tudjuk a stresszt, és nyugodtan meg tudjuk élni a pillanatot.

Fogadalom

Minden esküvő egyik legszebb pillanata, amikor a pár két tagja elmondja a maga fogadalmát a másik felé. Ilyenkor a legkeményebb szívűek is elmorzsolnak egy-két könnycseppet, kár lenne erről lemaradni! Pedig a vendégek között ülő hallássérültek lehet, hogy nem hallanak belőle minden szót. Ha a pár odafigyel rájuk, akkor olyan helyre ültetik őket, ahonnan jobban tudják követni az eseményeket.

A legjobb megoldás azonban egy adó-vevő lehet, ami a pár közelébe helyezve kihangosítva közvetíti az elhangzottakat a hallókészülékbe.

Szertartási beszéd

Ugyancsak szép monológot ad elő egy jól felkészült szertartásvezető, aki felkészül a párból, és az élettörténetüket feldolgozva bemutatja szerelmük és egymásra találásuk történetét. Ebben az esetben is egy jól elhelyezett adó-vevő az, ami segíthet követni az eseményeket.

Már csak azért is, mert a hallott hangot a telefonunkon akár tovább is szabályozhatjuk: erősíthetjük, halkíthatjuk, megváltoztathatjuk a mély és magas hangok arányát.

Úgy, hogy a lehető legjobb hallásélményt kaphassuk!

Esküvői hangulat megalkuvások nélkül? Igen!

Legyen szó a zajban való beszélgetésről, esetleg arról, hogy megismerkedjünk az asztaltársainkkal, vagy hogy követni tudjuk az esküvői játékok történéseit, az adó-vevő és a vezeték nélküli technológia ebben tud segíteni!

A hallássérültek dolga mindössze annyi, hogy a megfelelő helyre tegyék az adó-vevőt, hogy a hang maradéktalanul hozzájuk jusson a hang forrásától.

Ne szenvedje végig az esküvőt azzal a gondolattal, hogy majd csak végigüli valahogy! Tegyen meg mindent azért, hogy jól érezze magát, és minden részletét aktívan megélhesse!

Próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket!

Jelentkezzen be hozzánk egy ingyenes hallásvizsgálatra, ahol az eredmények alapján ajánlunk Önnek olyan hallókészüléket kipróbálásra, amelyek képesek a vezeték nélküli kapcsolódásra! Ha pedig már van beépített Bluetooth technológiával rendelkező hallókészüléke, nézzen körül nálunk, milyen kommunikációs eszközzel tudja kiegészíteni azt! Próbálja ki lehetőségeit nálunk vásárlási kötelezettségektől mentesen!

A képek forrása: Unsplash

Szólj hozzá