Aki igazán szeret segíteni – Pappné Pikó Anita

Harcos lélek, segítő szív

Pappné Pikó Anita Budapesten erősíti az Audiopont Halláscentrumok csapatát. Ő az, akinek szakmai odaadása és tudása mellett kitartása is példamutató mindannyiunk számára.  Lássuk, Anita mit gondol a szakmájáról.

A kezdetek

A gimnázium elvégzése után még magam sem tudtam, hogy mit szeretnék az életben szakmaként választani. Egy dologban viszont biztos voltam, hogy NAGY dolgokra vagyok hivatott. Tanulmányaim során mindig a maximumra törekedtem és a megszerzett tudásomat mindenkinek tovább akartam adni. Végül egészségügyi pályára léptem és a SOTE Egészségtudományi Karán végeztem.

Nagyon vártam az új kihívásokat, de sajnos a választott szakmám telített volt, így nem tudtam ebben a körben elhelyezkedni. Egy ismerősöm által jutottam be egy hallókészülékes céghez,  mint recepciós, ahol megtanultam az emberekkel foglalkozni. Tudni kell, hogy minden ügyfél elégedetlenség rajtam csapódott le, de kellő higgadtsággal és segítségnyújtással minden gondot megoldottam. Recepciósból kereskedelmi asszisztenssé váltam, ami során megismerhettem a szakma irodai hátterét, és emellett elkezdhettem az audiológus iskolát, ahol megtaláltam életem hivatását.

A szakma szépségei

Mai napig a szerelmeim a hallókészülékek. Talán a pácienseim tudnának erről mesélni, amikor a készülékekről és a hallás élettanáról mesélek (tanítok) nekik, árad belőlem a szakma iránti szeretet.

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy ügyfeleinket alaposan tájékoztassuk a lehetőségekről. Én társuk vagyok hallási problémáik megoldásában, így iránymutatást adok, fogom a kezüket az úton.

Az Oticon hallókészülékek

A hallókészülék piacon rengeteg cég készüléke megtalálható, és mindegyiknek más a műszaki háttere. Tisztelettel kell lenni más gyártó terméke iránt, de én hiszem és tudom, hogy az Oticon a legmegbízhatóbb és a legjobban fejlődő hallókészülék-gyártó. A készülék tudásából kihozhatjuk a maximumot, ha az ügyfél és a szakellátó megfelelően együttműködik. A jó ellátás kulcsa a Bizalom és a Csapatmunka.

Az utógondozás

Az ellátás legfontosabb része az utógondozás. Az első készülékkel való ismerkedés (próbahordás) mindig kritikus időszak. Valaki könnyen elkötelezi magát, valakinek idő kell, míg feldolgozza és elfogadja a tényt, hogy hallókészüléket kell viselnie. Én nem átokként, hanem áldásként hirdetem a hallókészüléket, mert örülnünk kell, hogy létezik a problémára megoldás! Együtt nagy dolgokra leszünk képesek! Amikor egy készülék értékesítése megtörténik, akkor szoktam újra üdvözölni a pácienseket, hogy most léptünk rá a rehabilitáció útjára. Fontos, hogy ott legyek vele a kihordási idő végéig, és ha szükséges, azon túl. Felelősséggel tartozom az ellátása iránt.

Magánélet

3 éve élek boldog házasságban, nemrég vásároltuk meg közös otthonunkat, aminek a felújításával foglalatoskodunk. A másik nagy szerelmem a Karate, melyet gyerekkorom óta űzök. 2 danos karate mester vagyok és hétvégente versenyeken bíróként segítem az ifjú karatékák munkáját.  

Audiológusaink a hallás angyalai! Szívvel-lélekkel segítik minden kliensüket a lehető legjobb hallásélmény megtapasztalásában és az Ön kezét sem engedik el addig, amíg maximálisan nem elégedett! Keresse fel bátran Audiopont Halláscentrumainkat, vegyen részt egy teljes körű, rendkívül gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ahol pontos képet kaphat aktuális állapotáról, de beszerezheti nálunk hallókészülék-tisztítószereit, illesztékét is!

Időpontot foglalok!

Szólj hozzá