Fül mögötti hallókészülékek - Audika

Hogyan működik?

A fül mögé helyezhető hallókészülékek a leggyakoribbak ma a piacon. Ezek elbújnak a fülkagyló (a fül látható része) mögött és egy vékony, áttetsző csövecske fut belőlük a hallójáratba. A fül mögötti eszközöket úgy tervezték, hogy ne lehessen őket észrevenni, de maximális hatékonyságot biztosítsanak a halláscsökkenés kezelésében.

Diszkréten rejtve a fül mögött

A fül mögötti modellek tökéletesen diszkrétek és modern technológiával vannak felvértezve a hatékony és elsőrangú hallásjavítás érdekében. A súlyos, illetve nagyfokú halláscsökkenéssel rendelkező hallókészüléket viselő személyek a fül mögötti készülékeket részesítik előnyben. Ezek a hallókészülékek kétféle változatban érhetők el: Normál BTE készülékék, illetve a Külső (fülbe helyezett) hangszórós RITE készülékek.

Normál – BTE készülékek

A fül mögötti hallókészülékek diszkréten illeszkednek a fül mögé. Egy átlátszó, vékony csövecske köti össze a fül mögötti hallókészüléket a külső fülbe helyezhető fülillesztékkel. A hallójáratba vezetett kis cső továbbítja az Ön füléhez adaptált és az Ön egyéni halláscsökkenéséhez tökéletesen programozott hangokat. A BTE eszközök tartósak és könnyű őket karbantartani. Bármilyen fokú halláscsökkenés esetén alkalmazhatók. Minden fülmérethez illeszkednek, mivel a fülillesztékek személyre szabottan, az egyén füléről vett minta alapján készülnek. A valamivel nagyobb méret több lehetőséget rejt magában. A telefontekercs funkció, a hangerő és a programok könnyen kezelhetők, az elem nagyobb mérete pedig több energiát biztosít. A BTE hallókészülék típus használható a legszélesebb körben.

Külső (fülbe helyezett) hangszórós – RITE hallókészülékek

A RITE készülékek kisebbek, mint a BTE típusok. Ezeket a készülékeket elsősorban kis- és közepes mértékű halláscsökkenés esetén javasoljuk. A RITE készülékek esetében a hangszóró közvetlenül a hallójáratban helyezkedik el. Az áttetsző csövecske helyett egy hajszálvékony vezeték köti össze a parányi hangszórót a hallókészülékkel, így a hang a dobhártyához közelebb keletkezik. A fülbe illeszthető részt gyakran úgy formázzák meg, hogy szorosan illeszkedjen a fülbe és a helyén tartsa a hangszórót. Ezek többnyire kisebb elemet tartalmaznak és diszkrétebbek, de csak bizonyos mértékű halláscsökkenés esetén alkalmazhatók. Mivel a készülék kisméretű, ebből fakadóan a benne található elektronika is kisebb, így kisebb az erősítés mértéke is.

Miben más?

A RITE hallókészülékeket diszkréten a fül mögé lehet helyezni és egy vékony vezetékkel kapcsolódnak a fül külső részében vagy a hallójáratban elhelyezett hangszóróhoz, hogy a hangminőség minél jobb legyen. Ezeket kevésbé lehet észrevenni, mint a BTE hallókészülékeket, de érzékenyebbek az összegyűlt fülzsírra és a nedvességre. Mivel a hangszóró a fülben helyezkedik el, a fülzsírtól károsodhat, a BTE megoldások illesztékeivel ellentétben. Azonban, mivel a fülilleszték kevésbé zárja le a hallójáratot, lassabb a fülzsír képződése a jobb szellőzésnek köszönhetően.

Kérdése van, vagy több információt szeretne kapni a témával kapcsolatban? Jelentkezzen be hozzánk szakmai konzultációra, ahol képzett audiológusaink minden felmerülő kérdésére választ adnak!

Hívjon minket bizalommal a 06 1 281 2336-os telefonszámon vagyÍRJON NEKÜNK ÜZENETET