Hallójárati hallókészülékek - Audika

A hallójárati hallókészülékeket egyedi kialakításúak, hogy mindenkinek a saját egyéni hallójáratához legjobban illeszkedjen. Ezeket igen nehéz a fülben észrevenni és általában a bőrárnyalatok színeiben kaphatók. Közepesen súlyos és enyhe halláscsökkenés esetén ez a leggyakoribb választás.

Elrejtve a fülben

A hallójárati készülékek a lehető legdiszkrétebbek, amiket csak találhat. Első alkalommal leginkább ezeket ajánljuk más modellekkel szemben a hallókészülék viselés bevezetéseként, mivel nem igényelnek életmódváltást. Nem zavarják a szemüveg viselésében és jobban a helyükön maradnak.

Hallójárati készülékek - Mélyhallójárati készülékek

A hallókészülék modellek közül ezek a legdiszkrétebbek. A hallójárati készülék teljes egészében a hallójáratban helyezkedik el. Kétféle kivitelben érhető el: mélyhallójárati (CIC) és a hallójáratban láthatatlan (IIC) készülékek. Az IIC eszközök teljesen láthatatlanok, mivel a hallójárat lehető legmélyebb részén helyezkednek el, valamint egy kihúzószál segítségével helyezhetők be a fülbe vagy távolíthatók el. Az elmúlt években bekövetkezett technológiai fejlődésnek köszönhetően a hallójárati modellek a halláscsökkenés legtöbb súlyossági foka esetén megoldást jelentenek.

IIC készülékek

Ezek a típusú készülékek rendkívüli diszkréciót biztosítanak, mivel személyre szabottan készülnek, hogy tökéletesen illeszkedjenek az egyén hallójáratába. Így szinte teljesen láthatatlanok. Az IIC hallókészülékek apró kihúzószállal rendelkeznek, ennek segítségével távolíthatók el a fülből. A beállítások módosítására nincs szükség a nap folyamán, mivel automatikusan alkalmazkodnak a környezeti hangokhoz. Ez a hallókészülék típus, elhelyezkedése miatt, érzékeny lehet a fülzsír és a nedvesség túlzott mértékére, ezért fontos biztosítani a megfelelő szellőzést használat közben. Azonban, a hallókészülékek ezen típusai, kis méretük miatt jobban csökkentik a szélzajt. Az IIC típusú hallókészülék elsősorban a kis- és közepes mértékű halláscsökkenéssel élőknek nyújt segítséget.

CIC készülékek

A CIC volt a legkisebb típus a hallójáratban láthatatlanul elhelyezkedő IIC megoldások megjelenése előtt. Ezeket a hallókészülékeket egyénre szabottan illesztik a hallójárat mélyére a diszkréció érdekében. A CIC hallókészülékek többsége láthatatlan azok számára, akikkel a mindennapok során találkozik. Az IIC hallókészülékeknél kicsivel nagyobb méret lehetővé teszi egy választható gomb elhelyezését, amelynek segítségével annak használója módosíthat a beállításokon a környezet függvényében. Az egyetlen szemmel látható rész az elemtartó nyílás fedele és az ún. kihúzószál. Ez a hallókészülék típus, elhelyezkedése miatt, érzékeny lehet a felgyülemlett fülzsírra és a nedvességre, ezért fontos biztosítani a megfelelő szellőzést. A CIC hallókészülékek megoldást nyújthatnak a kis-, közepes-, valamint a nagyfokú és súlyos halláscsökkenésre.

Hallójárati hallókészülékek - Hallójárati és fülkagyló készülékek (ITE)

ITC készülékek

Az ITC hallójáratba illeszthető hallókészülékek valamivel nagyobbak, mint a mélyhallójárati készülékek. A külső fül alsó harmadába illeszkednek, és személyre szabottan készülnek. Az ilyen típusú hallókészülékekben ritkábban kell elemet cserélni, mint más, fülbe helyezhető készülékek esetében. Ezen felül iránymikrofonnal rendelkezik és vezeték nélküli átjátszásra képes. A benne található iránymikrofon azért előnyös, mert azokat a hangokat erősíti fel, amelyeket Ön hallani szeretne (pl. a beszédhangot), miközben a háttérzajt csökkenti.

Miben más?

Jóllehet, az ITC eszközök rendkívül diszkrétek, ha azonban Ön majdnem teljes diszkrécióra vágyik, javasoljuk, hogy tekintse át a mélyhallójárati és láthatatlan hallójárati hallókészülékek típusait. Ezek a típusú hallókészülékek teljes diszkréciót biztosítanak, azonban nem nyújtanak olyan teljesítményt zajos környezetben, mint a nagyobb kivitelű hallókészülékek.
Az ITC hallókészülékeket könnyű behelyezni és eltávolítani, és remek választást jelentenek azok számára, akik szeretnék készüléküket gombnyomással irányítani. Ez a hallókészülék típus elsősorban a nagyfokú és súlyos halláscsökkenéssel élőknek nyújthat megoldást.

ITE modellek

Az ITE készülékek szintén két kivitelben: kicsi és fülkagyló méretben érhetők el. Mindkettő biztonságosan helyezkedik el a hallójáraton kívül és félig vagy egészen kitöltik a fülkagyló üregét. Személyre szabott, szoros illeszkedés – jól illik a különösen aktív életmódhoz. Azok számára is ideális, akik nagyobb mértékű halláscsökkenéssel rendelkeznek.

ITE kicsi méret

A fülbe helyezhető kicsi ITE hallókészülék típust úgy tervezték, hogy a külső fül alsó felébe illeszkedjen. A hallókészülékházat személyre szabottan készítik, hogy az Ön fülének formájához illeszkedjen. Fülmérettől függően, ezek a típusok relatíve diszkrétek lehetnek.

A kicsi méretű ITE hallókészülékeknek hosszabb az elem-élettartama, mint a kisebb hallójárati készülékeké, mivel valamivel nagyobbak. Alkalmasak bárki számára teljes halláscsökkenés esetén is, és jó választásnak bizonyulnak, ha Ön könnyen kezelhető hallókészüléket szeretne.

Kicsivel nagyobb méretük miatt, a kicsi méretű ITE hallókészülékek több funkcióval rendelkeznek, mint a hallójárati, mélyhallójárati és a hallójáratban láthatatlan készülékek. Ez a típus elsősorban a nagyfokú és súlyos halláscsökkenéssel élőknek nyújthat megoldást.

ITE fülkagyló méret

A fülbe helyezhető fülkagyló méretű ITE típust úgy tervezték, hogy a külső fül egészébe illeszkedjen. Ez a legnagyobb méretű, személyre szabott, fülbe helyezhető hallókészülék típus. A hallókészülékházat személyre szabottan készítik, hogy az Ön fülének formájához illeszkedjen. Fülmérettől függően, ezek a típusok relatíve diszkrétek lehetnek.

A fülkagyló méretű ITE eszközök méretükből fakadóan hosszabb az elem-élettartama, mint a kisebb méretű hallójárati készülékeké. Alkalmasak bárki számára teljes halláscsökkenés esetén is, és jó választásnak bizonyulnak, ha Ön könnyen kezelhető hallókészüléket szeretne.

Kicsivel nagyobb méretük miatt, az fülkagyló méretű ITE hallókészülékek több funkcióval rendelkeznek, mint a hallójárati, mélyhallójárati és a hallójáratban láthatatlan készülékek. Ez a hallókészülék típus elsősorban a nagyfokú és súlyos halláscsökkenéssel élőknek nyújthat megoldást.

Kérdése van, vagy több információt szeretne kapni a témával kapcsolatban? Jelentkezzen be hozzánk szakmai konzultációra, ahol képzett audiológusaink minden felmerülő kérdésére választ adnak!

Hívjon minket bizalommal a 06 1 281 2336-os telefonszámon vagyÍRJON NEKÜNK ÜZENETET