Hallókészülék elem, tölthető hallókészülék

Bosszantják a hallókészülék elemek? – van rá megoldás!

Ha éppen egy első hallókészülék tulajdonosa, vagy még csak hamarosan az lesz, eláruljuk, hogy mire számíthat az első hetekben, hónapokban! Mert azon túl, hogy meg kell szoknia a hallókészülék rendszeres hordását és a hangzását, a hallókészülék üzemeltetésével és karbantartásával járó feladatokra is fel kell készülnie! Ilyenek a hallókészülék elemek problémája is!

A legtöbb hallókészülék a mai napig elemmel működik, így onnantól kezdve, hogy hallókészülék kerül a fülére, rendszeresen gondoskodnia kell az elemekről is! Most összefoglaltuk Önnek, milyen feladatok, problémák, kellemetlenségek merülhetnek fel a hallókészülék viselés során az elemekkel, és hogyan kezelheti azokat!

Rendszeresen cserélni kell

Bizony, a hallókészülék elemek, mint minden elem, megadott élettartammal rendelkeznek. Emiatt pedig időközönként, attól függően, mennyit használjuk a hallókészüléket és mire, cserélni kell az elemeket.

Átlagosan egy elemnek 5-12 nap az élettartama, de sok tényezőtől függ, hogy mennyit bír egy elem:

  • milyen típusú hallókészülékünk van,
  • milyen programokat használunk rajta,
  • mennyi és milyen hang ér bennünket,
  • mennyit használjuk naponta.

Sokat segíthet, ha használaton kívül a hallókészülékből kiveszi az elemet az elemtartóból, és az elemet lezárja védőfóliával. Ezzel meghosszabbodhat az elem élettartama!

Gondoskodni kell a hallókészülék elemek utánpótlásáról!

aprócska készülékekNem kerülhet akármilyen elem a hallókészülékbe, csak a halláscentrumokban, audiológiákban kapható speciális, hallókészülék elemek képesek megfelelően működtetni a hallókészüléket!

Összesen négy különböző méretű hallókészülék elem kapható, ezek kompatibilisek a különböző hallókészülékek méretével.

Ha már a birtokában van a hallókészülék, egyeztessen audiológusával, hogy az Ön hallókészülékébe melyik elem a megfelelő!

A négyféle elem típust számokkal jelölik:

  • A 10-es számú elemek a mélyhallójárati hallókészülékekbe passzolnak.
  • A 312-es típusúak a kisebb hallójárati és a mini fülmögötti hallókészülékekbe ideálisak.
  • A 13-as hallókészülék elem a nagyobb típusú hallójárati, és fülmögötti hallókészülékekhez való elem.
  • A 675-ös elemek a nagyobb méretű fül mögötti hallókészülékekbe valóak.

Hallókészülék elemeket csomagban, levelenként tud vásárolni majd, egy levél 6 darab elemet rejt, ám érdemes mindig nagyobb mennyiségben gondolkodni, hogy ne kelljen túl gyakran időt szakítani a vásárlásra!

A hiánya komoly probléma

Ha a hallókészülék eleme lemerül, az mindig kellemetlen és komoly probléma, hiszen akkor a hallása is bizonytalanná válik! Nagyon kellemetlen, ha egy megbeszélés közben merül le a hallókészülékünk, vagy ügyes-bajos dolgaink intézése közben, és nincs kéznél pótelem.

Emiatt érdemes gondolni az utánpótlásra, hogy szükség esetén mindig legyen nálunk egy-egy elem a táskánkban, a munkahelyi fiókunkban vagy a pénztárcánkban.

Szerencsére a hallókészülék technológia fejlesztői erre is gondoltak, így időben kaphat jelzést arról, hogy közeleg az elemcsere ideje! A hallókészülék egy elemlemerülést jelző dallammal figyelmeztet erre, de ha bizonytalan abban, hogy az elem kibírja az Ön előtt álló napot, otthon egy elemmérő segítségével is megnézheti az elemek aktuális élettartamát!

Tudta? Nem csak elemes hallókészülékek léteznek!

hallókészülék szemléltető eszközzelAz akkumulátoros hallókészülékekkel a fenti elemproblémák megszűnnek! Nincs szükség elemcserére és vásárlásra, elég csupán esténként alvás idejére töltőre helyezni a hallókészülékeket!

Tegyen egy próbát!

Jöjjön el Audiopont Halláscentrumainkba, és egy ingyenes, teljes körű hallásvizsgálat után vigye el kötelezettségmentesen 14 napos kipróbálásra a hallásához igazított akkumulátoros hallókészüléket! Tapasztalja meg, milyenek vele a hétköznapok, és döntsön magabiztosan!

A képek forrása: 123RF

Szólj hozzá