2023 legjobb hallókészülék kiegészítői

2023 legjobb hallókészülék kiegészítői

A technológia fejlődésével a hallókészülékek egyre kifinomultabbakká válnak és már önmagukban, hallókészülék kiegészítő nélkül is képesek nagymértékben javítani a hallássérültek hallását és életminőségét.

Az egyedi igények kielégítéséhez azonban számos olyan tartozék is elérhető, amely még kényelmesebbé és hatékonyabbá teheti a hallókészülékek használatát.

Bluetooth adapter

Az egyik legnépszerűbb hallókészülék kiegészítő a Bluetooth adapter. Ezek az adapterek lehetővé teszik a hallókészülékek vezeték nélküli csatlakozását más eszközökhöz, például okostelefonokhoz és táblagépekhez. Ezáltal sokkal könnyebb a hang hallókészülékre történő közvetítése, így a felhasználók külön fejhallgató használata nélkül élvezhetik a zenét, telefonálhatnak, tévézhetnek.

Távirányító

A hallókészülékek másik hasznos tartozéka a távirányító. Ez jelentősen megkönnyíti a hallókészülékek beállítását, mivel a felhasználó egyszerűen növelheti vagy csökkentheti a hangerőt a távirányítóval, módosíthatja a programot vagy más előre beprogramozott funkciókat választhat ki. Különösen azoknak lehet hasznos, akik nehezen érik el, vagy nehezen képesek kezelni hallókészülékük apró gombjait.

Hangsugárzók (Audio Streamer-ek)

A hallókészülékek hasznos kiegészítői a Streamer-ek, amelyeket úgy terveztek, hogy javítsák a hallókészülékek funkcionalitását és kényelmét a halláskárosodásban szenvedők számára. Ezek a tartozékok általában Bluetooth technológiát használnak a hallókészülék csatlakoztatására egy erre alkalmas eszközhöz, például okostelefonhoz vagy TV-hez. Így a felhasználó közvetlenül a hallókészülékére közvetítheti a hangot.

Közkedvelt streamer-kiegészítő a ConnectLine és a Streamer Pro, amelyek szintén vezeték nélküli kapcsolat segítségével képesek csatlakozni a hallókészülékhez. Számos forrásból, például tévékről, számítógépekről és okostelefonokról közvetíthető velük hang. A Streamer Pro beépített mikrofonnal is rendelkezik, tehát használója telefonhívásokat fogadhat és beszélgetésekben vehet részt úgy, hogy a hang közvetlenül a hallókészülékbe jut.

További remek kiegészítő az Oticon ON App, egy okostelefonos alkalmazás, amellyel az Oticon hallókészülékek beállításai vezérelhetők és testreszabhatók. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy beállítsa hallókészüléke hangerejét és hangminőségét, valamint hozzáférjen a különféle hangkörnyezetekhez és helyzetekhez tervezett hallókészülék programokhoz.

A Streamer tartozékok javíthatják hallókészülékeik funkcionalitását és kényelmét, sőt, segíthetnek csökkenteni a hallókészülékekkel kapcsolatos megbélyegzést, mivel diszkrétebbé és felhasználóbarátabbá teszik azokat.

Fokozza hallókészülék-élményét hallókészülék tartozékainkkal, és hozza ki a legtöbbet készülékeiből!

VAX filterek

A hallókészülék-gyártók számos viaszszűrőt kínálnak hallókészülékeikhez, amelyek célja, hogy megakadályozzák a viasz bejutását a hallókészülékbe, így megelőzve a belső alkatrészek károsodását. Ezek a viaszszűrők könnyen cserélhetők és meghosszabbíthatják a hallókészülék élettartamát.

A viaszszűrők eltérő méretekben kaphatók, hogy illeszkedjenek a különböző hallókészülék-modellekhez. Puha, hajlékony anyagból készülnek, amely lehetővé teszi a hang átjutását, miközben hatékonyan felfogja a viaszt és egyéb törmelékeket. A hallókészülék optimális teljesítményének és megbízhatóságának megőrzése érdekében minden gyártó javasolja a viaszszűrők rendszeres cseréjét.

További hallókészülék kiegészítők

A fent említett tartozékokon kívül több egyéb lehetőség is elérhető a hallókészüléket használók számára. Egyesek számára előnyös lehet a hangerősítővel felszerelt speciális telefon használata, amelyet a hallókészülékekkel való együttműködés érdekében alkottak. Ezek a telefonok általában nagyobb hangerővel rendelkeznek mint a hagyományos telefonok, így a felhasználó jobban hallja a vonal másik végén lévő személyt.

Népszerűek az utazó hallókészülék-töltők is, amelyeket úgy terveztek, hogy a hallókészülékek kényelmesen tölthetőek legyenek útközben. A kompakt töltő elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy kézitáskában vagy hátizsákban és cserélhető csatlakozókkal rendelkezik. Emellett az utazó töltők beépített akkumulátorral vannak felszerelve, amellyel akár háromszor is feltölthető egy hallókészülék, így ideális tartozék azok számára, akiknek utazás közben kell tölteniük hallókészüléküket. A töltő beépített LED-lámpája jelzi, ha a hallókészülék teljesen feltöltődött.

Fontos mindennap használatos hallókészülék kiegészítő a hallókészülék szárító- és tisztító dobozok, amelyek a hallókészülékeket tisztán és nedvességtől mentesen tartják. Ezek a dobozok jellemzően beépített szárítómechanizmussal és UV-fénnyel vagy más sterilizáló funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek elpusztítani a baktériumokat. A hallókészülék szárító- és tisztítódoboz használata meghosszabbíthatja a hallókészülékek élettartamát és megfelelő működést biztosít. Különösen hasznos lehetnek utazáskor vagy amikor nincs lehetőség olyan alaposan megtisztítani hallókészüléküket, ahogyan szeretnénk.

Tartsa karban hallókészülékeit hallókészülék kiegészítőinkkel és hozza ki belőlük a legtöbbet tartozékainkkal. Kollégáink segítenek a kiválasztásban, beállításban és bemutatják az eszközök működését is.

Időpontot kérek!

Szólj hozzá