Így teszi felhőtlenné a nyaralást egy modern hallókészülék!

Így teszi felhőtlenné a nyaralást egy modern hallókészülék!

Nagyothallóként nyaralni és utazni talán körülményesebbnek tűnhet, mint ép hallással, de nem kell annak lennie! Egy modern hallókészülék már lehetővé teszi, hogy aggodalmak nélkül élvezzük a pihenést, és tartsuk a kapcsolatot az otthoniakkal. Eláruljuk a titkot!

Nem véletlen, hogy a hallást a legfőbb érzékszervek között tartják számon. Ahogyan a látásunk, a szaglásunk, a tapintásunk és az ízlelésünk, úgy a hallásunk is fontos szerepet lát el abban, hogy biztonságban érezhessük magunkat, hiszen a környezetünkből kinyert információkból tájékozódunk. Érthető tehát, ha egy közelgő nagyobb utazásunkat legalább annyira átitatja a félelem, mint izgatott várakozás!

Mitől félünk?

nyugodt utazás hallókészülékkelAttól, hogy valami számunkra fontosat nem hallunk meg, ami miatt veszélybe kerül a nyaralásunk, vagy mi magunk. Nem halljuk meg a tűzjelzőt, nem kelünk fel időben az ébresztőre, nem halljuk meg, mit mondanak be a reptéren vagy a vasútállomáson, és lemaradunk a járatunkról.

A jó hír, hogy ezek mind-mind megoldhatók némi leleményességgel és a technológia használatával. A járatokat érintő változásra személyesen is rákérdezhetünk az információs pultnál vagy a környezetünktől. Ugyancsak megkérhetjük a recepciót, hogy vészhelyzet esetén személyesen szóljanak nekünk a biztonság kedvéért. A vonatmentrendet és a helyi járatokat pedig online is követhetjük, a legtöbb városnak és országnak van erre letölthető alkalmazása. Egy okosóra pedig az ébresztés problémáját is megoldja, egy finom rezgéssel a csuklónkon biztosan nem fogunk elaludni, de ha nem egyedül utazunk, másokat is megkérhetünk, hogy ébresszenek fel bennünket!

Az igazán félelmetes dolgok azok, amely során gyorsan információhoz vagy segítséghez kell jutnunk, telefonon keresztül. Ez komoly kihívást jelenthet annak, akinek a hallása nem elég jó ahhoz, hogy a telefonon keresztül hallatszó torz hangot értse.

Segítségkérés

utazásEz különösen akkor rémisztő, ha gyors segítségre van szükségünk, például, ha kirabolnak bennünket, pótolnunk kell az iratainkat, mentőt kell hívnunk vagy ezen múlik, hogy elérjük-e a járatunkat. A számunkra fontos információ kihámozása a torz, recsegő hangból nehéz, különösen, ha a hallókészülékünk nem képes eléggé felerősíteni a hangot, vagy ha az erősítés ellenére sem érthető számunkra a beszéd.

Ez leginkább az idegi típusú halláscsökkenéssel élőket érinti, de a vezetéses halláscsökkenéssel élők is megszenvednek a háttérzajjal és a torzuló hanggal.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a stressz hatására a figyelmünket is nehezen fókuszáljuk, érthető, hogy mitől is olyan nehéz ez a szituáció.

Kapcsolattartás az otthoniakkal

Ugyancsak nehézséget okoz, ha telefonálnunk kell a tőlünk távol lévő szeretteinkkel. Hiszen mi lenne jobb annál, mint hogy megoszthatjuk örömünket, élményeinket az otthon maradottakkal. Egyébként is megnyugtató, ha rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, így biztosak lehetünk abban, hogy minden rendben van.

Egy modern hallókészülék meg tudja könnyíteni ezeket a helyzeteket.

A legtisztább hang, ami csak a telefonban létezhet!

halláscsökkenés és a telefon

Néhány modern halllókészülék már képes vezeték nélkül kapcsolódni a laptopunkhoz, a telefonunkhoz és a tévénkhez is, amivel egy olyan erősítésre teszünk szert, ami jelentősen megsegíti a beszéd megértését.

Mit is jelent ez?

Azt, hogy a hang, ami a médiaeszközeinkből

érkezik, azt egyenesen a hallókészülékünkből halljuk majd. Egy sokkal tisztább, háttérzaj nélküli, erősebb hangot hallunk majd, ami megkönnyíti számunkra a beszéd megértését több platformon is:

  • telefonálás,
  • videóhívás,
  • médiatartalmak hallgatása/nézése,
  • vagy filmezés közben.

Így a nyár igazán nyugodt körülmények között telhet, ahol nem jelent különösebb gondot sem a felmerülő problémák kezelése, sem pedig a kapcsolattartás a szeretteinkkel.

 Válasszon az életviteléhez hallókészüléket!

A hallókészülék próbahordását nálunk mindig megelőzi egy átfogó beszélgetés, ami során felderítjük, pontosan milyen igényeknek kell megfelelnie az új hallókészülékeknek. Másra van szüksége egy tanárnak, másra egy könyvelőnek, és másra annak, aki sokat utazik és kommunikál telefonon. Egy modern hallókészülék már képes megfelelni a legtöbb életstílusnak. Gondolja át, mit vár el a hallókészülékétől, jöjjön el hozzánk, és mi segítünk megtalálni az ezeknek megfelelő modellt.

A képek forrása: Unsplash, Oticon

Szólj hozzá