Kezdd jól a hallás újra felfedezését!

Az első hallókészülék

Az első hallókészülék használatakor sok hang erősebbnek tűnik majd, mint korábban, így sokkal több figyelmet fogsz a környezetedre fordítani, mint szoktál. Olyan hangokat is felfedezel, amiket már jó ideje nem hallottál. Ez tökéletesen normális dolog ilyenkor, és nem azért van, mert túl nagy a beállított hangerő. Hanem azért, mert az agyad automatikusan hozzászokott a kisebb hangerőhöz, és most vissza kell szoknia az eredeti szinthez.

Ez egy kicsit olyan, mintha a vonatsíntől nem messze sétálnál. Az elején még minden egyes elhaladó vonatra felfigyelsz, de kis idő múltán az agyad rájön arra, hogy ezek nem fontos hangok, és kiszűröd őket.

Adunk néhány jó tanácsot arra vonatkozóan, hogyan vehetsz kedvező rajtot az új hallókészülékeddel való élethez:

Használd a hallókészülékeket a nap legnagyobb részében. Nem fogod tudni a legtöbbet kihozni belőlük, ha rendszertelenül használod őket.
Használd a hallókészülékeket csöndes helyzetekben, és otthon, amikor egyvalakivel tudsz beszélni.
Hallgasd a rádiót vagy a tévét – kezdd el figyelni, mint mondanak a bemondók, mivel ők általában sokkal tisztábban, érthetőbben beszélnek, mint egy átlagember. Azután folytasd más programokkal.
Használd a fülhallgatóidat zajosabb környezetben, mint például forgalmas út közelében, vagy a közeli bevásárlóközpontban.
Telefonálj! Ne felejtsd el a vevőegységet finoman az arccsont mentén meghajlítani, és a telefont a fül mögé, a hallókészülék mikrofonjának közelébe pozicionálni. Így nem sípol majd a hallókészülék, és a beszélgetés lehető legjobb hangminőségét garantálja.

Második találkozó

Az audiológusod visszahív majd egy második találkozóra, amikor a hallókészülék finombeállítása történik. Ilyenkor a szakember a hallókészüléket hallásodnak és életstílusodnak megfelelően állítja be. Ez a találkozó arra is nagyon jó alkalom, hogy feltedd a menet közben felmerülő kérdéseidet, vagy elmondd, milyen kétségeid, problémáid adódtak a legutóbbi találkozó óta a hallásoddal és a hallókészülékkel kapcsolatban. Azt javasoljuk, erre a találkozóra hívd el magaddal valamelyik családtagodat vagy barátodat is. Ők ugyanis egy másik szemszögből adnak értékes információkat a hallásod változásával kapcsolatban.

Tippek útközbenre

Az első alkalmat, amikor több másik emberrel vendéglőbe, vagy egyéb helyre mész, valószínűleg kihívásnak fogod érezni. De idővel könnyebb lesz, hidd el.

Mozi vagy színház

Hívd fel előre ezeket a helyeket, és kérdezd meg, hogy biztosítanak-e valamilyen távbeszélő rendszert vagy egyéb eszközt, amelyet a hallókészülékhez lehet csatlakoztatni.

Vendéglők és kávézók

Csendesebb asztalt foglalj le vagy válassz, a bejárattól és a konyhától messzebb, így sem a ki- és belépő vendégek, sem a teli és üres tányérokat cipelő pincérek nem zavarnak majd annyira. Arra is figyelj, hogy a zajnak lehetőleg háttal ülj le.

Szemináriumok vagy konferenciák

Próbálj meg minél korábban érkezni, hogy elöl tudj helyet foglalni. Ne habozz megkérni az előadókat, hogy használjanak mikrofont.

Tudtad?

A hallókészüléked a telefonodhoz, a tévéhez vagy egyéb applikációhoz is tudod csatlakoztatni annak érdekében, hogy az eszközök hangját a Te igényeidnek megfelelően tudd beállítani.

Hogyan vigyázz a hallókészülékedre

A hallókészülékednek sok mindennel meg kell birkóznia a fülzsírtól kezdve a nedvességig. Tisztítsd meg a hallókészüléked minden nap, és távolítsd el belőle a fülzsírt. Soha ne használj háztartási tisztítószereket vagy vizet erre a célra! Használj száraz pamutdarabot és kefét. Az audiológusod szívesen megmutatja a legjobb szárítóberendezést és speciális tisztítóeszközöket, valamint el is magyarázza azok helyes használatát.

Ahhoz, hogy hallókészülékeid továbbra is hatékonyak, megbízhatók és tartósak legyenek, nem szabad kitenni őket nedvességnek, hőnek, vegyi anyagoknak és óvni kell az ütésektől, koccanásoktól is.

A fülzsírtól is védeni kell a hallókészüléket. Vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközök, amikkel védhetjük és tisztíthatjuk a hallókészüléket a fülzsírtól. Kérdezd meg az audiológusod a fülzsír szűrőről, illetve arról, hogyan tudod cserélni!

Audiológusaink a hallás angyalai! Szívvel-lélekkel segítik minden kliensüket abban, hogy a lehető legjobb hallásélményt biztosítsák számukra, és az Ön kezét sem engedik el addig, amíg maximálisan nem elégedett! Keresse fel bátran Audiopontjainkat, vegyen részt egy teljeskörű, rendkívül gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ahol pontos képet kaphat aktuális állapotáról, de beszerezheti nálunk hallókészülék-tisztítószereit, illesztékét is!

Időpontot foglalok!

Szólj hozzá