Környezetbarát csomagolás

Bemutatjuk az új, környezetbarát Oticon csomagolási koncepciót!

Bemutatjuk az Oticon hallókészülékek új, prémium kivitelű, de ezzel egyidejűleg jóval inkább környezetbarát csomagolási koncepcióját. Az új csomagolási koncepció jó hír mindazoknak, akik szívükön viselik, hogy gyermekeik és unokáik milyen környezetet örökölnek tőlünk!

Örömmel adunk hírt arról, hogy az Oticon hallókészülékek mostantól új csomagolási koncepcióval jutnak el a felhasználókhoz. A hallásgondozó szakemberekkel és hallókészülék-használókkal végzett átfogó, globális tanulmányon alapuló tervezéssel az új csomagolás logikusabb, helytakarékosabb elrendezést biztosít a hallókészülékeknek és kiegészítőiknek.

Ráadásul ez jóval inkább környezetbarát megoldás, hiszen kevesebb szemét termelődik, így hozzájárul a fenntarthatóbb környezethez.

Hogyan optimalizálták az Oticon hallókészülékek csomagolását?

Az Oticon hallókészülékek és kiegészítőik egy új, elegáns készüléktartó dobozba (1) kerültek, amelyben egy formatervezett készüléktartó tok (2) található. A csomagolások magas szintű kivitelezése, illetve a minőségi anyagok felhasználása tükrözik az Oticon sorsfordító technológia-életérzését.

Új Oticon csomagolásAz új csomagolásban a hallókészülékek és a kiegészítők legkülönfélébb kombinációit lehet biztonságosan és rendezetten eljuttatni a raktártól egészen a vásárlóig. Az új dizájnnal jól járnak az ügyfelek – nem is beszélve a környezetünkről! A szállítódoboz ráadásul strapabíró, sokáig tárolhatók benne a kiegészítők.

A készüléktartó doboz modern, szép kialakítású, és a készülék mellett elfér benne egy tisztítókendő, illetve egy multitool tisztító kefe. Így kirándulásokra, utazásokra nem kell külön elpakolni ezeket az eszközöket, biztosan nem maradnak otthon.  Az új készüléktartó doboz – lekerekített formájának köszönhetően – kényelmesen simul az ember zsebébe, miközben védi a hallókészüléket, ellenállva a nedvességnek és a pornak.

Az Oticon csomagolás jobb a környezetnek

Ahogy egyre környezettudatosabbá válunk, úgy keressük egyre inkább azokat az alternatívákat, amikkel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat. Az új Oticon csomagolást úgy fejlesztették ki, hogy a lehető legalacsonyabb széndioxid-kibocsájtással lehessen előállítani.

Most azon gondolkodnak, hogyan lehet mérni, hogy mitől lesz kisebb a környezetterhelés egy csomagolás tervezésekor és gyártásakor? Mondunk rá példákat!

  • Annak a lehetőségével, hogy a hallókészülékkel egy csomagolásban szállíthatók a kiegészítők, elkerülhető, hogy olyan csomagolóanyagban kapjuk meg a kiegészítőket, amiket felbontás után azonnal el is dobunk.
  • Az Oticon gyár a műanyag hulladékainak 10-20%-át újrahasznosítva felhasználja a tokok előállításához.
  • Az új, keménykarton szállítódoboz alapja 100%-ban újrahasznosított, FSC erdőgazdálkodás-tanúsítvánnyal rendelkező karton, amelyet Európában állítana elő, csak és kizárólag zöldenergiát használva.
  • Az új szállítódobozok papírként újrahasznosíthatók.
  • Az új tokok műanyagként újrahasznosíthatók.

A képek forrása: Unplash

Szólj hozzá