A láthatatlan hallókészülék az álmai netovábbja?

Ideális esetben a szinte láthatatlan hallókészülék minden igényét kielégíti, hiszen teljes mértékben az Ön elvárásainak megfelelően van beállítva. Ezért fontos, hogy előre kipróbálja, és győződjön meg arról, hogy tényleg a tökéleteset választotta!

Győződjön meg arról, hogy melyik hallókészülék a legmegfelelőbb, éljen a kötelezettségmentes próba lehetőségével!

Ideális esetben a hallókészülék minden igényét kielégíti, hiszen teljes mértékben az Ön elvárásainak megfelelően van beállítva. A legjobb módja annak, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb készüléket, ha felkeresi egyik halláscentrumunkat, ahol szakképzett audiológusok nyújtanak segítséget.

A hallókészülék kiválasztása függ a személyes elvárásoktól, valamint a halláskárosodás fajtájától és mértékétől.

Egy tapasztalt hallásgondozó kiértékeli hallásállapotát, majd olyan eszközöket ajánl, amely megfelel az igényeinek és képesek a megfelelő hangerősítés biztosítására is. Leszűkíti a lehetőségeket és próbaidőszakot ajánl, így kiderülhet, hogyan működnek és teszik újra teljessé a mindennapi életet ezek a modern, szinte láthatatlan hallókészülék típusok.

Mire figyeljen a hallókészülék kiválasztásánál?

Csak kényelmesen!

A hallókészüléket naponta több órán keresztül fogja viselni, így annak kényelmesnek kell lennie. Ideális esetben olyan érzés, mintha ott sem lenne. A hallókészülék viselés élménye legyen láthatatlan, természetes, melyet szinte el is felejthet.

Eltarthat néhány napig, amíg megszokja az újonnan illesztett készülékeket, de könnyen természetessé válik, ha a megfelelő darabokat választotta.

Legyen egyszerű!

Gyakorolja az elemek cseréjét, és győződjön meg róla, hogy képes azt könnyedén megoldani. Az alapvető karbantartási és tisztítási módok elsajátítása is elengedhetetlen ahhoz, hogy hallókészüléke működőképes állapotban maradhasson. Próbálja ki, hogy segítség nélkül is képes-e a készülék napi szintű karbantartására.

Egyedi preferenciák és a vezeték nélküli kapcsolat

Egyes hallókészülék modellek közvetlenül csatlakoztathatók a telefonhoz, televízióhoz és egyéb vezetéknélküli kapcsolódásra alkalmas használati eszközökhöz. Tanulja meg hogyan kell használni készüléke speciális szolgáltatásait.

Láthatatlan hallókészülék, természetes hallásélmény a mindennapokban

Az ingyenes hallókészülék kipróbálásának lehetőségei lépésről lépésre:

 1. Átfogó hallásvizsgálat

Mindenekelőtt kulcsfontosságú, hogy egy szakképzett audiológus átfogó audiológiai vizsgálatot végezzen, ami arra jó, hogy felmérje füle és hallása állapotát. Ennek segítségével feltárja az esetleges halláskárosodás típusát és súlyosságát, valamint a hallásjavítás lehetőségeit.

 1. Diagnózis

A vizsgálatok eredményeként rendelkezésre álló információcsomag a diagnózis. Ez segít majd abban, hogy Önnek egyedi és minden igényét kielégítő, szinte láthatatlan hallókészüléke lehessen, ami hallásának javítása segítségével az élet számos területén emeli majd életminőségét.

 1. A megfelelő hallókészülék kiválasztása

Tűzzön ki célokat és reális elvárásokat, amiket a kommunikáció és a hallás terén újra át szeretne élni. Ezeket ossza meg audiológusával, aki így segíteni tud a legjobb döntés meghozatalában.

Különböző tényezők befolyásolhatják a hallókészülék kiválasztását:

 • az egyén hallásvizsgálati eredményei és a halláskárosodás típusa,
 • látásállapota és kézügyessége kis eszközök és akkumulátorok kezelésében,
 • személyes preferenciája a megjelenés és a funkcionalitás tekintetében,
 • élethelyzete, életmódja és elvárásai;
 • és esetleges korábbi hallókészülékes tapasztalatai.
 1. A mások számára szinte láthatatlan hallókészülék Önhöz igazodik!

Miután kiválasztotta az igényeinek és preferenciáinak leginkább megfelelő hallókészülékeket, az audiológusa elmagyarázza, hogyan működik pontosan az eszköz. Hallgatási igényei alapján beállíthatja azt, és az Ön igényei szerinti további speciális funkciókat is adhat hozzá. A vezeték nélküli eszközök tekintetében megmutatja, hogy milyen lehetőségek vannak a segédeszköz csatlakoztatására, például okostelefonhoz és televízióhoz.

Az audiológus gondoskodik arról, hogy a hallókészülék kényelmesen illeszkedjen füleiben.

Egy új hallókészülék kipróbálása remek alkalom arra is, hogy feltegye kérdéseit:

 • Hogyan tisztítsam meg a hallókészülékemet?
 • Hogyan cseréljem ki az elemeket, vagy hogyan töltsem fel az akkumulátort?
 • Hogyan állíthatom be a hangerőt?
 • Hogyan használhatok bizonyos funkciókat?
 1. A láthatatlan hallókészülék próbahordása

Az Audika Halláscentrumokban 15 napig térítés- és vásárlási kötelezettségmentesen, otthonában próbálhatja ki Ön által kiválasztott hallókészüléket, hogy megtapasztalhassa annak előnyeit. Szakembereink gyakorlati segítséget nyújtanak a hallókészülék működésének, használatának, tisztításának és karbantartásának elsajátításában is.

 1. Nyomonkövetés

Fontos, hogy a hallókészülék-próba során egyeztessen audiológusával. Ez ad lehetőséget a finomhangolásra és annak a megbeszélésre, hogy mi tetszett, mi okozott nehézséget, mit könnyített meg a hallókészülék.

A hallókészülék sikeres kipróbálását követően dönthet úgy, hogy életét kiegészíti a hallókészülék és szeretné tovább használni, hiszen megkönnyíti a mindennapok kommunikációját.

Jelentkezzen be az Önhöz legközelebbi halláscentrumunkba, tegyen egy lépést a jobb hallásért és próbáljon ki egy természetes érzetű, láthatatlan hallókészüléket.

Szólj hozzá