Mikor van itt a hallókészülék rendelés ideje?

A technológia halad előre! Az Ön hallókészüléke lépést tud tartani vele? Vajon itt van a hallókészülék rendelés ideje? Ezek a miniszámítógépek is elromlanak, elavulnak, átlagos élettartamuk 3-7 év.

 

 

Vajon mikor érkezik el a hallókészülék rendelés ideje?

Az életkorral összefüggő hallásvesztés degeneratív állapot – az életkor előrehaladtával rosszabbá válhat.

Ha a hallókészülék teljesítménye már nem elegendő az Ön hallásállapotának megfelelő támogatást nyújtani, akkor eljött a hallókészülék rendelés ideje. Látogassa meg hallásgondozóját, aki segíteni fog minden felmerülő kérdésben. Előfordulhat, hogy frissíteni kell egy erősebb készülékre vagy egy olyan új képességekkel rendelkező eszközre, ami megfelel az időközben megváltozott igényeknek.

Változások az életben

Meglehet, hogy azért van szüksége új hallókészülékre, mert foglalkozásában, élethelyzetében, a családi életében bekövetkezett változások új elvárásokat támasztanak az eszközzel szemben. Egy új munka vagy csak a zajos környezet okozta kommunikációs nehézségek, például étteremben vagy építkezésen, egy új hobbi, a családdal való összeköltözés, ezek mind okai lehetnek egy új hallókészülék rendelésének.

Ha a jelenlegi készülék hangzása megkopott, már nem elég erőteljes, nem tiszta a hangzása, az zavaró és kényelmetlen, ami miatt az ember dekoncentrálttá válhat és nem tud jól teljesíteni sem a munkában, sem a magánéletben. A hallókészülék frissítése olyan változást hozhat az életébe, ami egy kisebb megváltásnak tűnhet, ezért ez egy olyan lépés, amit nem érdemes sokáig halogatni.

A hallókészülék élettartamát befolyásoló tényezők

A test a hallókészülék számára olyan, mint egy szauna, ahol magas a hő és a páratartalom. Ezek napi szinten befolyásolják készüléke állapotát, mivel annak tartóssága a következőktől függ:

  • milyen jól van megépítve a készülék;
  • mennyire van jól karbantartva,
  • mennyire van elhasználódva.

Képes még hallókészüléke a megfelelő szolgálatra?

Ha gyakran tapasztal zúgást a készülékben, sistergő hangot, már nem úgy hall vele, mint az első, második vagy harmadik évben, ha a környezete is tapasztalja, hogy nem olyan a hallása, mint korábban, kiabálniuk kell vagy többször megszólítani, az biztos jele annak, hogy elérkezett az új hallókészülék rendelés ideje.

Az éves szűrés jelentősége

A hallásvizsgálatnak olyannak kell lennie, mint a fog- és látásvizsgálatoknak. Minden évben szükséges egy szűrés, mivel minél korábban derül fény a halláskárosodásra, annál nagyobb az esély a sikeres kezelésre.

Természetes jelenség, hogy a korral a hallás is változik.

Mi okozza a hallásromlást?

Sajnos nem minden esetben lehet kideríteni, hogy mi okozhatta a hallásromlást. Az okok közt lehet szervi elváltozás, egy fertőzés, neurológiai eredetű betegségek, egyes gyógyszerek mellékhatása, baleset következménye. A legtöbb esetben ez a kérdés nyitott marad és nem derül fény a miértre.

Fáradékonyabb a szokásosnál?

Ha nem tudunk megfelelően támaszkodni a hallásunkra, mert a hallókészülékünk már nem úgy működik, mint régen, több energiát és koncentrációt vesz el egy beszélgetés, mint korábban. Mindennek a hozadéka lehet, hogy fáradékonyabbakká válunk, megnő az alvásigényünk, ingerlékenyebekké válunk.

Hallókészülék rendelés

Ha a régi készülék újra beállítása sem segít már, mert olyan nagy mértékű a hallásállapot változása a hallásgörbénkben, akkor már csak egy új erősebb eszköz tud segítséget nyújtani.

A hallókészülék technológia évről-évre fejlődik. A legújabb hallókészülékek kényelmesebbek, szinte alig láthatók, és a hangminőségük is sokkal szebb, tisztább.

A szakembereink pedig gondoskodnak arról, hogy a legkényelmesebb, leghatékonyabb, igényeinek megfelelő hallókészüléket kapja. Kérjen szakértő segítséget!

Szólj hozzá