Oticon csúcstechnológia - Audiopont

Legyen újra részese élete minden pillanatának!

Bizonyára ismerős az a helyzet, amikor a vacsoraasztalnál ülve nehezen tudja követni a beszélgetést. A szemben ülőket vagy a szomszédokat talán hallja, de mi történik akkor, ha valaki olyan beszél, aki távolabb van? Ha nem érti, amit mondanak, a beszélgetés halad tovább – Ön nélkül.

Halláscsökkenés esetén kevesebb hang jut el az agyhoz. Ahhoz pedig, hogy az agy értelmezni tudja ezeket a hangokat, a hiányos információk kiegészítésével kell küszködnie. Ez különösen igaz azokban a helyzetekben, amikor a hangok különböző irányból érkeznek, és egyszerre több ember is beszél. Mindez akár azt is eredményezheti, hogy szándékosan kimarad a családi vacsorákból, és elkerüli a barátokkal való találkozást.

Élvezze a jobb beszédértést!

Az Oticon Opn™ bizonyítottan jobb beszédértést tesz lehetővé zajos környezetben, kevesebb erőfeszítéssel. Valójában ez azt jelenti, hogy ugyanolyan aktívan vehet részt társas összejöveteleken, mint az egészséges hallással rendelkező emberek.* Egy izgalmas új tanulmány bizonyítja, hogy a forradalmi Oticon Opn tulajdonság, az OpenSound Navigator 20%-ról 75%-ra javítja a beszédértést az éttermi környezethez hasonló helyzetekben.**

* Lunner et al, Aging and Speech Communication Conference, 2017.
** Le Goff and Beck 2017, Oticon whitepaper

Korábban, az Oticon Opn megjelenése előtt, a legtöbb hallókészülék zajcsökkentését úgy oldották meg, hogy egyetlen hangforrásra korlátozták a fókuszt – például a közvetlenül előttünk álló személyre – mialatt az összes többi hangot elnyomták. A háttérzajok azonban gyakran fontos beszédrészleteket tartalmaznak. Amikor ezek nem jutnak el az agyhoz, nagyon nehézzé és kimerítővé válik a beszélgetések követése.* Mivel a hagyományos hallókészülékek elnyomják a környező hangokat (beszéd és zaj), nem nyújtanak természetes hangélményt.

Most, az új technológián alapuló Oticon Opn segítségével megtapasztalhatja, hogy milyen előnyöket nyújt egy olyan hallókészülék, amellyel kinyílik a világ. Eg yszerre több beszélőre is képes lesz figyelni, míg a fejlett zajkezelő rendszer segít a hallásra fordított erőfeszítés csökkentésében. Az Oticon Opn minden releváns környező hangot elérhetővé tesz az agy számára, attól függően, hogy Ön – nem pedig a hallókészülék – mire szeretne koncentrálni.

A végeredmény: jobb beszédértés, kevesebb erőfeszítéssel. Ez azt is jelenti, hogy több információt lesz képes megőrizni és felidézni, vagyis jobban fog emlékezni arra, hogy kivel, miről beszélt. Ezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a beszélgetések aktív részese lehessen és követni tudja azokat, még az olyan összetett hangkörnyezetben is, mint egy családi vacsora.**

* Hornsby et al, 2016
** Le Goff et al, 2016

Lássuk, mit gondolnak az Oticon Opn hallókészülékről az alábbi felhasználók

Amanda
Oticon Opn felhasználó

Az Opn készülékeim olyan tisztán szólnak, hogy úgy érzem, mintha kicserélték volna a füleimet.

Thomas
Oticon Opn felhasználó

Úgy érzem, hogy az Oticon Opn segítségével sokkal jobban tudom követni a beszélgetéseket zajos környezetben.

Shannon
Oticon Opn felhasználó

Végre aktív részese lehetek a beszélgetéséknek!

Robert
Oticon Opn felhasználó

A párhuzamosan zajló beszélgetések mindegyikét hallom és értem. El sem tudom mondani, hogy ez mennyire fantasztikus!

A felhasználói vélemények kizárólag az adott egyének tapasztalatit mutatják, és nem feltétlenül egyeznek meg mások élményeivel.
A felhasználói vélemények nem fizetett ajánlások, és nem lehet belőlük közvetlen következtetést levonni mások jövőbeni elért teljesítménye és eredménye tekintetében.

Jobb hallás és memória kevesebb erőfeszítéssel

A legfrissebb tanulmányok szerint a halláscsökkenéssel élők számára a legnagyobb kihívást a „beszélgetések zajos környezetben történő követése” jelenti. Az Oticon Opn megoldja ezt a problémát, mégpedig úgy, hogy 30%-kal javítja a beszédértést még a leginkább kihívást jelentő helyzetekben is, a hagyományos hallókészülékekhez képest.

Oticon BrainHearing™ Technology

Elég gyors az agy támogatásához

Az agyunkkal is hallunk, nem csak a fülünkkel. Ezért van szükség olyan hallókészülékekre, amelyek elég gyorsak ahhoz, hogy lépést tartsanak az agyunkkal.

Az Oticon Opn BrainHearing™ technológiája másodpercenként 100-szor elemzi a környezetet. Folyamatos és 360 fokos hozzéférést bizosít a hangokhoz, ezáltal támogatva az agyat a hangok természetes módon történő értelmezésében.

Az Oticon Opn bizonyított BrainHearing előnyöket nyújt:

  • Csökkenti a hallásra fordított erőfeszítést*
  • Segít az elhangzottak felidézésében*
  • Jobb beszédértést tesz lehetővé
  • Javítja a többszereplős beszélgetésekben való részvétel minőségét**
* Hornsby et al, 2016
** Le Goff and Beck 2017, Oticon whitepaper

Zavaró hangokat tapasztal,
amiket csak Ön hall?

A halláscsökkenéssel rendelkezők gyakran tapasztalnak fülzúgást is, ami sokféleképpen megjelenhet. A tinnitus lehet zavaró zúgó, sípoló vagy csengő hang a fülben. Bár még nincs ismert gyógymód, nem kell, hogy a fülzúgás megakadályozza az élet élvezetében.

Vegye át az irányítást a fülzúgás fölött az Oticon Opn készülékkel

Az Oticon Opn hallókészülékek beépített Tinnitus SoundSupport™ funkcióval rendelkeznek, melynek segítségével a fülzúgás kezelhető. Számos nyugtató hang áll rendelkezésre, lejátszható például fehér zaj vagy enyhülést hozó óceán hang is. Az Oticon ON alkalmazás segítségével egyszerűen és diszkréten kiválaszthatja és beállíthatja a szükséges nyugtató hangot a hallókészülékén. Sőt, vezeték nélküli kapcsolat segítségével egyéb alternatív tinnitus enyhítő hangot is lejátszhat, például a kedvenc zenéjét, hangoskönyvet, podcast tartalmakat, de akár relaxációs gyakorlatokat is.

Kapcsolódjon mobiljához és más eszközökhöz

Az Oticon Opn nem csak egy hallókészülék, hanem viselhető technológia, ami könnyedén kapcsolódik egyéb eszközökhöz.
Hallgasson zenét vagy telefonáljon közvetlenül hallókészülékén keresztül!

Telefonáljon kéz használata nélkül - bármilyen okostelefonnal

Telefonáljon kéz használata nélkül - bármilyen okostelefonnal

A ConnectClip segítségével egyszerűen telefonálhat iPhone®, Android™ vagy bármely modern okostelefonnal, a kezét sem kell használnia. A ConnectClip közvetlenül a hallókészülékbe továbbítja a hívó fél hangját, mialatt a beépített mikrofon érthetően továbbítja mindazt, amit Ön mond.
Sztereó zenehallgatás csúcsminőségben

Sztereó zenehallgatás csúcsminőségben

A hallókészülékek kiváló minőségű, vezeték nélküli headset eszközként használhatók, tehát közvetlenül lejátsszák az iPhone®, iPad® vagy iPod touch® eszközökről továbbított hangot. Minden egyéb okostelefon vagy Bluetooth® kapcsolatra képes eszköz a ConnectClip segítségével vezeték nélkül csatlakoztatható.
Közvetlen hangtovábbítás a tévéből

Közvetlen hangtovábbítás a tévéből

Az Oticon TV Adapter segítségével, a tévéből érkező hang közvetlenül a hallókészülékbe továbbítható.
Oticon ON alkalmazás: vezérelje hallókészülékét egy érintéssel

Oticon ON alkalmazás: vezérelje hallókészülékét egy érintéssel

Az Oticon ON alkalmazás iPhone és Android eszközökre is elérhető. Az applikációval diszkréten vezérelheti hallókészülékét, beállíthatja a hangerőt, programot válthat egy érintéssel. Az app "find my hearing aids" funkciója segítségével megtalálhatja elveszett hallókészülékét is.
Csatlakozzon az internet világához

Csatlakozzon az internet világához

Az Oticon Opn a világ első internet kapcsolatra képes hallókészüléke. Az IFTTT.com weboldalon egyszerűen létrehozhatja saját intelligens csatlakozásait. A hallókészülék jelezhet, ha SMS üzenete érkezett, ha hamarosan lemerül a hallókészülék elem, vagy ha valaki csenget a bejárati ajtónál.
ConnectClip

ConnectClip

Diszkrét kiegészítő, egy mikrofon, ami vezeték nélkül kapcsolódik az Oticon Opn készülékhez, és lehetővé teszi a kéz használata nélküli telefonálást és a zene vagy videó hangjának közvetlen továbbítását. A ConnectClip eszköz emellett távmikrofonként és vezeték nélküli távirányítóként is használható.

Újratöltés éjszaka, ébredés teljesen feltöltődve -
Az Oticon Opn újratölthető is lehet

Egyes modellek elérhetők újratölthető változatban is, hosszú élettartamú akkumulátorokkal. A hallókészülékeket egyszerűen helyezze be éjszaka a töltő egységbe, és reggel már készen is állnak a használatra. Kényelmes, praktikus és egyszerűen használható. Ráadásul környezettudatos megoldás, hiszen eldobható elemek százaitól óvja meg a környezetet évente.

Melyik szín és modell a kedvence?

Az Oticon Opn lehet akár teljesen láthatatlan a fülben, de diszkréten meglapulhat a fül mögött is. A megfelelő típus kiválasztását követően, találja meg az ízlésének, valamint a haj- és bőrszínének megfelelő színváltozatot! Az egyes funkciók és modellek elérhetősége korlátozott. Kérjük, egyeztessen hallásgondozójával.

Díjnyertes Oticon Opn

A világ első internetre kapcsolódó hallókészüléke mára számos nemzetközi díjat nyert el.
Egyre több szervezet ismeri el ugyanis az Opn által képviselt újfajta megközelítést a hallásgondozásban.

Danish Internet Awards – Feltörekvő platform & Új technológia innovatív alkalmazása, The Microsoft Prize
American Business Awards 2017 – Two Gold Stevie® Awards
Red Dot Award
CES Innovation Awards – Technológia egy jobb világért & Viselhető technológiák
Edison Gold Award™ 2017 – Egészség & wellness
Digital Health Award 2017
MarCom Award 2017 – Termékbevezetés

Kérdése van, vagy több információt szeretne kapni a témával kapcsolatban? Jelentkezzen be hozzánk szakmai konzultációra, ahol képzett audiológusaink minden felmerülő kérdésére választ adnak!

Hívjon minket bizalommal a 06 1 281 2336-os telefonszámon vagyÍRJON NEKÜNK ÜZENETET