Oticon kutatóközpont

Hallókészülékek fejlesztése

Hogyan változik a fül alakja ásítás közben? Hogyan változik saját hangunk, amikor hallókészüléket viselünk? Hogyan változik a megértés képessége, ha zajos környezetben beszél hozzánk valaki?

A fentiekhez hasonló kérdésekre adott válaszok mutatják meg a kapcsolatot a hallás, a gondolkodás és az emberi viselkedés között, amik az Oticon hallástechnikai eszközök fejlesztésének alapja. Hogy az Oticonnál megtalálják ezeket a válaszokat, létrehozták az Eriksholm Kutatóközpontot. Ez a világ legnagyobb pszicho-akusztikai kutatóintézete, amely Dániában, Helsingør mellett található.

Munka az Oticon fejlesztőközpontjában

Mi befolyásolja a hallásra fordítandó erőfeszítés mértékét?

Ha Ön halláscsökkenéssel él, akkor több kognitív erőforrást kell a hangok megértéséhez felhasználnia – olyan energiát, melyet egyébként más feladatokra használna, például emlékezésre vagy a beszélgetésben történő aktív részvételre.

Többféle kísérlettel, mélyebben vizsgálják, milyen erőfeszítéseket teszünk figyelés vagy hallgatás közben – felfedve néhány lenyűgöző összefüggést. Például, hogy a hallás milyen hatással van ránk, illetve hogy a hallás iránti motivációnk hogyan hat a figyelmünkre.

Eriksholm az Oticon „People first” filozófiájának a központja

A Kutatóközpont vezérelve nem csupán az új hallókészülék-technológia fejlesztése. Ehelyett az Eriksholm Kutatóközpontban elkötelezetten, hallássérült emberekkel szorosan együttműködve dolgoznak a fejlesztőmérnökök, hogy a hallókészülékeket valós körülmények között tesztelve valóban megértsék a hallássérültek elvárásait, igényeit és a mindennapi szociális kapcsolatait.

Az Oticon így az Ericsholm Kutatóközpont eredményeit felhasználva olyan hallásmegoldásokat kínál, amelyek nem csak a jobb hallásban segítenek, de egy jobb, teljesebb élet lehetőségét is kínálják. A videó alsó sorában található “Feliratok” gombra kattintva a magyar feliratot bekapcsolva a videót magyar felirattal is megtekinthetik!

Másra is kíváncsi?

Audiológusaink a hallás angyalai! Szívvel-lélekkel segítik minden kliensüket a lehető legjobb hallásélmény megtapasztalásában és az Ön kezét sem engedik el addig, amíg maximálisan nem elégedett! Keresse fel bátran Audiopontjainkat, vegyen részt egy teljeskörű, rendkívül gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ahol pontos képet kaphat aktuális állapotáról, de beszerezheti nálunk hallókészülék-tisztítószereit, illesztékét is!

Időpontot foglalok!

Szólj hozzá