Tévhit a hallókészülékekről

A legelterjedtebb tévhit a hallókészülékről az, hogy nem lehet szép!

A legtöbben a hallókészülékre csupán segédeszközként tekintenek. Gyakori hiba a szakemberek részéről, hogy maguk is pusztán orvosi, segítséget nyújtó tárgyként kezelik, pedig sokkal pozitívabb fogadtatás övezné a hallókészülékeket, ha már legalább annyira tekintenénk rá divatos kiegészítőként is, mint a szemüvegekre. Kollégáink az Audiopontban erre is törekszenek.

Tévhit a hallókészülékről, hogy ez a piac nem változik

Ma már a hallókészülékek piacán is nagy változások mennek végbe! Nem csupán a hallókészülék technológiában történtek óriási ugrások, hanem a dizájn területén is elkezdődtek olyan változások, amelyek lehetővé teszik, hogy a hallókészülékét Ön is teljesen a személyiségéhez, stílusához, egyedi ízléséhez igazítsa.

Kollégáink igyekeznek minden hozzánk betérővel elbeszélgetni arról a tévhitről,  hogy a hallókészülék nem lehet szép és divatos. Pedig lehet, csak tudnia kell, hogyan teheti azzá!

Válasszon színes hallókészüléket!

A hallókészülékek gépházának színei a kezdetekben a bőr és a hajszín színskáláján mozogtak. Ennek a célja a diszkréció volt, az, hogy a készülék minél jobban beolvadjon a viselője arcába, hajába. Ez egy jó lehetőség annak, aki valóban azt szeretné, hogy láthatatlan legyen a hallókészüléke, elrejthesse a nagyothallás meglétét, ám ez az üzleti döntés akarva-akaratlanul tabusította is a hallássérülést.

Ezzel ugyanis azt az üzenetet is közvetítette, hogy jobb takarni a hallókészüléket, a hallásprobléma meglétét.

Ma már szerencsére van választék a színes hallókészülékek terén is. Audiopontjainkon is elérhető több hallókészülék modell, amelyek gépháza színes, és mi hiszünk is abban, hogy lehet büszkén, divatos kiegészítőként hordani a hallókészüléket!

Nézze meg Ön is, milyen a színválaszték nálunk, és hordja kedvenc színében a készülékét!

Kérjen színes illesztéket!

tévhit a hallókészülékről, hogy nem lehet sokszínűAz illesztékek színéből is választhat szinte bármilyet, nem kell a semleges átlátszó mellett döntenie. Nagyon jól lehet variálni az illesztékek színét a hallókészülékéhez, és időnként akár le is cserélheti az illesztéket egy másik színűre, vagy cserélgetheti is azokat.

Matricák és klipszek

Külföldön már elterjedt szokás hobbi- és körömmatricákkal, strasszokkal dekorálni a hallókészülék gépházát. Egyes hallókészülék modellekre már elérhetőek előgyártott mintás matricák vagy rápattintható héjak. Érdemes körülnézni, milyen dekorálási lehetőségek vannak, amik megfelelnek az Ön ízlésének.

Használjon hallókészülék ékszereket

Olyan, mint egy ékszer

Az illeszték csövére is számos dekorációs elemet lehet használni: medálokat, láncokat, csavaros kiegészítőket, függőket. Némi kézügyességgel és kézműves kiegészítő eszközzel szinte bármit fel lehet rá tenni, ami Önnek tetszik és a stílusának megfelel.

A technológia is egyfajta divat

Ahogyan az okostelefonoknál, úgy a hallókészülékeknél is érvényes, hogy nemcsak a külcsín, hanem a technológia is divatossá tesz egy eszközt. A vezeték nélküli kapcsolódás a hallókészülék és a laptop, tévé, vagy okostelefon között is egy ilyen tényező, ahogyan az is, hogy a telefon képes kihelyezett mikrofonként működni egy baráti beszélgetés során.

Azaz, ha kitesszük a telefont az asztalra, a beszélgetés tisztán, erősen, háttérzaj nélkül fog hallatszani a hallókészülékén keresztül.

Hallgathat zenét a hallókészülékén keresztül. Nézhet filmet szuper hangminőség mellett! Ezek a technológiai adottságok is okot adnak arra, hogy Ön büszke legyen a hallókészülékére, ezek ugyanis még egy halló számára is elismerésre méltó funkciók egy hallókészülékben.

Találja mg az Ön stílusához passzoló hallókészüléket!

JJöjjön el Audiopontjainkra, vegyen részt egy teljeskörű, gyors, ingyenes hallásvizsgálaton, és válogasson a legkorszerűbb, legdivatosabb hallókészülékeink közül! Kollégáink segítenek megtalálni Önnek a stílusához leginkább közel álló darabot!

A képek forrása: Oticon

Szólj hozzá