Új Hallásközpont Győrben

Audiológusnak lenni igazán nagy kihívás. Nem elég a fülhöz, mint érzékszervhez érteni, az ember testi és lelki egészségével is foglalkozni kell. Az Audiopont Halláscentrumok Győrben nyílt legújabb üzletében dolgozik Szabóné Köteles Mónika audiológus, ő mesél nekünk a hallásszakértői élet szépségeiről és kihívásairól.

A Győr legújabb Halláscentrumába belépő ügyfeleket ragyogó tisztaság és modern berendezés fogadja. Érződik a koronavírus-járvány hatása is: egyszerre csak egy ügyfél és hozzátartozója tartózkodhat a váróban, és azonnal szembetűnik a kihelyezett fertőtlenítőszer is.

„Nagyon szigorúan oda kell figyelnünk, betartanunk és ügyfeleinkkel is betartatnunk az előírásokat. Hiszen mi többféle módon is felelősek vagyunk az emberek életéért” kezdi Mónika a beszélgetést. „Annak, aki hallókészülékeinkkel visszakapja a hallását, egy egészen új élet kezdődik. Nagyon sokan, mire eljutnak egy hallásszakértőhöz, már szinte el is felejtik, mit jelent jól hallani. Újra meg kell tanulniuk az érzést, és én vagyok az a személy, aki ebben segíteni tud nekik.

Az új Audiopont Halláscentrum Győrben, a Batthyány téren

A kezdetek

Néha szerencse kell ahhoz, hogy az ember a megfelelő foglalkozást találja meg. Legalább is, az én esetemben ez biztosan így volt. Tizenhárom évvel ezelőtt, amikor beadtam az önéletrajzomat egy nagy multicéghez, szinte azt sem tudtam, milyen hirdetésre jelentkezem. Azelőtt a kereskedelemben, értékesítési területen dolgoztam. Pont azért akadt meg a szemem a hirdetésen, mert forgalmazásra kerestek kollégákat, hallókészülékeket kellett értékesíteni. Ez persze rengeteg tanulással járt. Meg kellett ismernem a hallásvizsgálat menetét, alaposan megtanulni a fülbetegségeket, és az is újdonság volt, hogyan kell orvossal együtt dolgozni. Szerencsére a tanulás és a gyakorlat meghozta a várt eredményt, az orvos is sokat segített, elvégeztem egy szakiskolát, és végül így lett ez az életem egész, kerek. Az első hónapok nehezek voltak, sok kihívást kellett leküzdeni, de belejöttem, és nagyon megszerettem az audiológus szakmát.

Az ügyfelek kellemes környezetben várakoznak

A szakma szépségei

A munkám nagyon sokrétű. Először is, házigazdának kell lenni. Amikor bejön az ügyfél az üzletbe, azonnal éreznie kell, hogy itt törődnek vele, odafigyelnek rá. Hiszen sokan kétségekkel telve érkeznek, és nekem segítenem kell legyőzni a félelmeiket.

Aztán anamnézis alatt még jobban megismerem az ügyfelet. Majd következik a hallásvizsgálat, amikor felkészült szakemberként kell helyt állni. Utána el kell végeznem az adminisztrációt, majd be kell állítanom a hallókészüléket, amihez pedig technikusi vénára van szükség. Szerintem lenyűgöző, mennyit fejlődik a hallókészülék technológia. Mindig azt gondolom, már elértük a maximumot, nem lehet jobb készülékeket fejleszteni, de a mérnökök mindig megugorják a következő szintet. Olyan technológiák kerülnek a hallókészülékekbe, amikre az ember nem is gondolna.

Szerencsére az audiológus a szakmában nem lehet unatkozni. A legkülönbözőbb emberekkel és emberi sorsokkal találkozom, és mindenkinek személyre szabottan tudok segíteni. Fontos, hogy nem lehet általánosítani, mindenki egyedi tanácsadást, megoldást igényel.

Az Oticon készülékeket kiemelkedően jónak és megbízhatónak tartom, a régi modellek is tartós, időtálló készülékek voltak, jó hangzással. Az újak pedig modernek, kicsik és stílusosak, okosak és hasznosak, megkönnyítik az életet. Ez volt az egyik ok, amiért az Audiopont Halláscentrumok csapatához csatlakoztam, mivel pácienseimnek az Oticon hallókészülékeket tudom a legnagyobb meggyőződéssel ajánlani.

A csatlakozásom másik oka az volt, hogy ez a vállalat családias. Bár észrevehető a növekedés, de nagyon emberközpontú cég, itt barátként számíthatunk egymásra. A bizalom szerintem mind a munkában, mind a magánéletben az egyik legfontosabb tényező.

Az utógondozás

szakértő audiológus

Szabóné Köteles Mónika olyan hallókészüléket ajánl, amiben maga is meggyőződéssel hisz

Ahogy mondtam is, az ügyfeleimmel is bizalmi a viszony, ezért rendkívül fontos az, hogy olyan hallókészüléket ajánljak nekik, amikről én is hiszem és tudom, hogy a legjobbak. De egyébként is úgy gondolom, hogy mindig a készülék adja el magát. Hiszen, amikor felteszem a páciens fülére, és beprogramozom, akkor derül ki, hogy tényleg azt nyújtja-e a készülék, amit én mondtam róla. Zenghetek én ódákat, ha a páciens nem úgy hall vele, mint szeretne. Ezért fontos lehetőség az ingyenes próbahordás, mert ez alatt kötelezettség nélkül kiderül, hogy tetszik-e a készülék a páciensnek.

Az utógondozás nagyon fontos, hiszen a munkám nem zárul le ott, hogy az ügyfél kiválasztotta a számára leginkább megfelelő hallókészüléket. Mondhatni ez egy élethosszig tartó kapcsolat a páciens és az audiológus között, mivel az ügyfél hallása változhat, a készülékeket után kell programozni, frissíteni kell, finomhangolást kell végezni rajtuk.

Ügyfeleim rendszeresen keresnek a hallókészülék gondozásával, ápolásával és karbantartásával kapcsolatban, és praktikus tanácsokat is adok arról, mi segíthet abban, hogy tartósan jó állapotban maradjanak a készülékek.

Külön kell említenem a gyermek pácienseimet. Velük teljesen másképp kell foglalkozni, mint a felnőttekkel. Ők a szülőkkel együtt képeznek egy egészet, együtt kell kezelni őket. Szerencsére a szülők is bíznak bennem, talán ez azért van, mert nekem is vannak gyermekeim, és tudom, milyen kihívásokkal kell megküzdeniük.

hallásvizsgálat

A hallásvizsgálat során az audiológus alaposan feltérképezi a páciens állapotát

A magánélet

Örülök, hogy a munkámat és a magánéletemet jól össze tudom hangolni. Van két lányom, 16 és 20 évesek. A férjemmel Szigetközben élünk, gyönyörű környezetben. Itt megtaláltuk, amit kerestünk: szeretjük a tradicionális dolgokat, igyekszünk mindennapjainkat a hagyományos falusi életmód szerint élni. Az egyik kedvencem a saját, hangulatos kemencénk, és van egy kis kertem is, tele színes virágokkal. Ideális hely arra, hogy kiüljek, és olvassam a kedvenc könyveimet. Szép időben időnként kirándulgatunk; meseszép tájakon barangolhatunk itt, a Szigetközben és környékén.

Azt hiszem, az ügyfeleim érzik az életszeretetemet, és ez segít abban, hogy bizalmi viszonyt tudjak kialakítani velük. Szeretek emberekkel foglalkozni, pozitív energiát közvetíteni, segíteni nekik, amikor arra van szükségük. Biztos vagyok benne, hogy az Audiopont Halláscentrumok kötelékének új tagjaként még sok embernek tudok segíteni a jó hallás élményének megtapasztalásában.

Audiológusaink a hallás angyalai! Szívvel-lélekkel segítik minden kliensüket abban, hogy a lehető legjobb hallásélményt biztosítsák számukra, és az Ön kezét sem engedik el addig, amíg maximálisan nem elégedett! Keresse fel bátran Audiopontjainkat, vegyen részt egy teljeskörű, rendkívül gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ahol pontos képet kaphat aktuális állapotáról, de beszerezheti nálunk hallókészülék-tisztítószereit, illesztékét is!

Időpontot foglalok!

Szólj hozzá