Az igazi energiabomba kolléganőnk

Minden egyes mosolyért, minden egyes örömkönnyért megéri!

Elég vele egyszer találkozni, s Zakar Tünde biztosan mély nyomot hagy Önben; fiatal kolléganőnk tele van lelkesedéssel, energiával, korát meghazudtoló audiológiai tudással és tapasztalattal. Ismerjék meg Tündét, az audiológusok új generációjának egyik nagyon kedves tagját!

Tünde igazi energiabomba, amit – mivel a járványhelyzet miatt telefonon vettük fel a riportot – még a távolból is érezni lehet. Cegléden és környékén már sokan ismerik őt, hiszen a város egyik legszebb helyén, az Eötvös téren levő Audiopont Halláscentrumban látja el a hozzá betérőket.

A kezdetek

Kereskedelem és marketingkommunikációs diplomával a kezemben, a főiskola után, az audiológusként dolgozó édesanyám mellett kezdtem el marketingasszisztensként dolgozni egy halláscentrumban. Bár ott logisztikával, marketinggel, pénzügyekkel foglalkoztam, de beleláttam anyu munkájába, s kezdtem megismerni a szakmát. Sokat tanultam tőle, praktikákat, trükköket, ötleteket lesve el. Menet közben rájöttem, hogy az audiológus szakma jóval közelebb áll hozzám, mint a marketing vagy a hagyományos értékesítés. Nagyon tetszett, hogy emberközpontú és közvetlen, így elhatároztam, audiológus és hallásakusztikus végzettséget szerzek.

Aztán, ahogy elkezdtem „élesben” is művelni a szakmát, kiderült, hogy jól éreztem: ebben tudok kiteljesedni, szeretem, és egyáltalán nem teher a munka. Most egyedül vezetem a ceglédi Audiopont Halláscentrum üzletet, ami nagyon összetett és felelősségteljes feladat, de önállóságot és nagyfokú szabadságot is ad.

Ami a legvonzóbb a szakmában

A legelső, ami eszembe jut, az a kellemes meglepettség, a mosoly és a meghatódottság könnyei az ügyfelek arcán, amikor beállítom a hallókészüléket, és rádöbbennek, hogy hirtelen mennyivel teljesebb lett az életük. Ez nekem minden fáradtságot, minden munkát megér.

Hatalmas feladat tornyosul előttünk, ha az országos viszonylatokat nézzük. Kis öröm az ürömben, hogy az audiológus szakemberekre egészen biztosan egyre nagyobb szükség lesz, hiszen egyelőre a kis-közepes fokú halláscsökkenéssel élő emberek alig 10%-a keres megoldást a problémájára. Kutatások szerint 5-10 év is eltelik a halláscsökkenés észlelése és a szakértői segítség kérése között. Ez idő alatt pedig nagyon sokat romolhat a hallás! Sok hangot „elfelejt” az emberi agy, mert nem kapja a hangingereket, és így egyre nehezebb lesz megszokni a hallókészüléket. A kezeletlen halláscsökkenésnek pedig nagyon komoly negatív egészségügyi hatásai vannak. Mindenkinek mondom én is, hogy szánják rá az időt, minél hamarabb, és lehetőleg évente legalább egyszer tegyenek meg annyit a hallásukért, hogy ellenőriztetik!

Mi, audiológusok nemcsak a jobb hallás elérésében segítünk, hanem az emberek teljes életét megváltoztatjuk.

Örülök, hogy ügyfeleim bizalmukba avatnak, és megengedik, hogy megismerjem őket. Hiszen a megfelelő hallásjavító eszköz jó beállításához tudnom kell, hogyan telnek a mindennapjaik, milyen aktivitásokat űznek, milyen mindennapos szituációkban kell helyt állniuk. Szeretek igazán alapos lenni, hiszen ez a siker alapja. Meggyőződésem, hogy elégedett páciensek révén válik az ember magabiztos, sikeres audiológussá.

Partnerség

Abban, hogy ennyire szeretem a szakmámat, hatalmas szerepe van Dr. Gönczy Bélának, aki az egyik legkedvesebb, legfelkészültebb, leglelkiismeretesebb fül-orr-gégész audiológus szakorvos. Alázattal és odaadással fordul az ügyfelek felé, engem pedig partnerének tekint a közös munkában.

Az ő szavaival élve, a halláscsökkenés olyan, mint egy elfeledett, sötét, és gazzal benőtt ösvény, amin át kell verekednie magát az embernek, mert úgy juthat el a hangokkal teli, teljes élethez. A szakorvos és az audiológus feladata, hogy kézen fogják azt, akinek szüksége van rá, és végigvezessék ezen az úton.

Az Oticon

Az első munkahelyemen többféle gyártó sokféle termékét forgalmaztuk, így megismerhettem a különféle gyártók hallókészülékeit. Nyugodt szívvel tudom ajánlani az Oticon márkát, mert a dán gyártó folyamatosan lépést tart a technikai és technológiai újdonságokkal, a hangminőségét tekintve pedig termékei az egyik, ha nem a legjobbak a piacon. Cégünknél a hallókészülék-ellátás folyamatait rugalmasan, leegyszerűsítve kezelik, ami nemcsak az én munkámat könnyíti meg, hanem a páciensnek is nagy előny. Így nincsenek fennakadások, nem kell hetekre „elvenni” az ügyféltől a hallókészüléket a javítás idejére, hanem rugalmasan, gyorsan én magam is rengeteg dolgot meg tudok oldani. Az Audiopont Halláscentrumok hálózat rugalmas és biztos hátteret ad nekünk, audiológusoknak. Korrekt hozzáállás, nyugodt légkör, segítőkészség. Én teljesen meg vagyok elégedve, szerencsésnek érzem magam, hogy itt dolgozhatok.

Az ember a szakma mögött

A mottóm: ép testben ép lélek. Mivel egész nap ülőmunkát végzek, ezért, ezt kompenzálandó, heti 2-3 alkalommal csoportos női aerobik órákat tartok, mivel van aerobik és funkcionális edzés oktató végzettségem is. Így nemcsak a halláscsökkenésben tudok segíteni, hanem a fogyás, egészséges életmód, mozgás és táplálkozás témakörében is. Nagyon hálás vagyok anyukámnak, hiszen amellett, hogy becsülettel felnevelt engem, még egy olyan szakmához is hozzásegített, amit imádok, és amivel teljes lehet az életem!

Ismerje meg személyesen is audiológusainkat!

Audiológusaink a hallás angyalai! Szívvel-lélekkel segítik minden kliensüket a lehető legjobb hallásélmény megtapasztalásában és az Ön kezét sem engedik el addig, amíg maximálisan nem elégedett! Keresse fel bátran Audiopontjainkat, vegyen részt egy teljeskörű, rendkívül gyors és fájdalommentes hallásvizsgálaton, ahol pontos képet kaphat aktuális állapotáról, de beszerezheti nálunk hallókészülék-tisztítószereit, illesztékét is!

Időpontot foglalok!

Szólj hozzá